17 Nisan 2008 Perşembe

GİTARİST TAVSİYESİ...

Bugün yoldan hangi genci çevirsek ve kendisine bir gitar markası sorsak cevap büyük bir ihtimalle Ibanez olacaktır. Bende yıllardır gitar çalarım ama şu marka takıntısı olayını hiç mi hiç anlamam. Geçenlerde bornovaya çalışmaya giderken metro turnikesinde güvenliğin elimdeki gitara bakarak "ibanez mi?" diye bir soru patlatması da beni hayli üzdü.

Elimdeki bir Cort EVL-Z4 (resimde görülen). Gurula taşırım gitarımı. Ben severim Cort'umu, hatta görenler hasta olur ona, satanist birşey sevimli de bir yandan. Fakat nedir bu piyasadaki Cort düşmanlığı?

İstanbul müzik aletleri piyasası nabzının attığı "tünel"de de bu düşmanlık hat safha da. Bu kesinlikle "word of mouth" olayının negatif bir yansımasıdır. Hayatında eline Cort gitar almamış insanların orda burda yazdıkları boş yazılar malesef fiyat-performans oranı optimum olan bu güzide markayı yaralıyor.

Cort'un iki fabrikası bulunuyor; Endonezya ve Kore. Alt modeller Endonezya, üst modeller ise Kore'de üretiliyor. İşin garip tarafı; Cort'u acımasızca eleştiren bu arkadaşlar, Ibanez gitarlarının Cort Kore fabrikasında üretildiğinden haberdar bile değiller.

Aynı fabrika, aynı işçilik ama fiyatlara gelince arada bir uçurum. Tabi bu Ibanez'in kendini pazarda iyi tanıtmasından da kaynaklanıyor. Türkiye piyasasına daha erken girip, uzun yıllar kullanıcıların tek seçeneği olması da ayrı bir avantaj.
Oysa ki Cort firmasının da 45 yıllık bir geçmişi var. Onlar da dünkü çocuk değiller piyasada, fakat Türkiye pazarında etkili bir şekilde konumlanmaları biraz zaman alacağa benziyor. Türk kullanıcıları etkilemek amacıyla ürettikleri "Cort TE1 (turkish edition)" modeli, gerçekten başarılı bir çalışma.

Cort markasını can-ı gönülden destekliyorum, teşekkürlerimi sunuyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Son sözüm de gitarist arkadaşlara; yeni bir gitar almadan önce, karar verdiğiniz markayla aynı fiyat aralığında bir Cort'u karşılaştırınız, sırf head stock'da* Cort yazıyor diyerek düşman olmayınız, paranızı boşuna savurmayınız.



Headstock: Gitar sapının marka yazısının bulunduğu en uç noktası.




CORT TURKISH EDITION

Mustafa Özkılıç

1 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

Cort iyidir. Ama işte maalesef marka imajı konusunda bir problemleri var, belki o da buradaki yazı gibi ağızdan ağıza pazarlama ile düzeltilebilecek bir şey.