25 Mayıs 2008 Pazar

BARDAKTA MACHARNA

Son zamanlarda kendi işinin patronu olmak isteyenler için bir cazip teklifte franchising sistemi sunuyor. Özellikle şu son günlerde havalarında ısınmasıyla birlikte yazın iş kurmak ya da var olan işini geliştirmek için birçok franchising seçenekleri sunuluyor. Soft dondurmalardan,markalaşmış kumpire,hot doglardan buzlaş bayiliğine kadar bir sürü altarnatif iş.Özellikle yazlık yerleşim bölgelerinde ya da şehir merkezlerinde rağbet görebilecek bir sürü modern seyyar satıcılar işlerinin başında olucak gibi gözüküyor.
Sokak mısırcıları,kestanecileri,simitçileri şimdi yeni bir konseptle bizlere sunuluyor.Ürünlerinin farklılaştırılmasıyla birlikte modern seyyar satıcıların daha temiz daha hijyenik olması insanın içini rahatlatıyor.Tabii ki bide teknolojik makinalar kullanılarak yapılan ürünler eğitimli personeller tarafından hizmete sunuluyor.
Hatta son olarak bardakta satış konseptine bir yenisi daha eklendi.Bardakta makarna.Eminim kimileri önyargıyla yaklaşıp bardakta makarna mı olur diye düşüneceklerdir.Ya da tam tersi benim gibi çok güzel ve ilginç bir fikir olarak göreceklerdir. Önümüzdeki günlerde görücez bakalım bu fikir tutar mı tutmaz mı? Ama girişimcisi bu fikirden yıl sonuna kadar 72 Milyon YTLlik makarna satmayı hedefliyor. Macharna" markası ile 10 Mart'ta 15 araçla İstanbul'un önemli bölgeleri ve bazı alışveriş merkezlerinde hizmete başlamışlar bile. Bu noktaların dışındaki yerlere de franchising vereceklermiş. Francihise bedeli ise 20 bin ytl,isim hakkını,her türlü ekipmanı olan aracı ve gprs li el terminalini kapsıyor.Gprs li el terminali ve barkod sistemiyle hangi makarnadan ne kadar satıldığını ve hangi soslara daha çok rağbet olduğunu tespit edebiliyorsunuz.
Özel olarak üretilen macharnalar bildiğimiz makarnalardan tat olarak ve malzemesi olarak ta farklı. Yarı haşlanmış olan makarnalar 5 farklı soslarıyla birlikte özel ocakları ile 2 dakikada pişiriliyor. Zaten normal makarnaları bu sürede pişiremezsiniz.Dünyada bir ilk olarak özel pişirme tekniğiyle hazırlanan macharnalar,çok yakında makarna diyarı Milano’ya gitmeye hazırlanıyor. Her öğünlerinde vazgeçemedikleri makarnayı yiyen İtalyanlar sokaklarda ki bardakta macharnayı görünce çok şaşıracaklar.
Yeni ortaya çıkan bu fikir kısa zamanda Türkiye’nin en işlek caddelerinde yerini alacak gibi gözüküyor. Şimdiden yurtdışı planları yapıldığına göre baya kapsamlı bir proje.Bunun yanı sıra çok fazla tercih edilen fast-food tarzı restaurantlara karşı sokaktaki modern seyyar satıcıların sayısı da artacak.Hem yol üzerinde bulunacağına,kolayca ulaşabilir ve artık temiz,hijyenik olacağına göre modern seyyar satıcılar daha çok tercih edileceğe benziyor. Yatırımcılar açısından da tercih edilen bu sektör farklı ürünlerleri kullanarak geliştirilebilir.Hem sermayesi düşük hem de kuruluşu kolay olduğundan karı da yüksek olan modern seyyar satıcılığı girişimcilerin yeni gözdesi.

Hiç yorum yok: