16 Mayıs 2008 Cuma

Sipariş Ulaşınca Çağrı Atın Lütfen..


Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrenci Yurdu, hemen hemen hergün yaşanan trajedi; Yemek.
Akşam olur, tüm gün koşuşturan öğrenciler acıkır. Kimse dışarı çıkmak istemez, sevimsiz bir hava oluşur. Herkes bir yandaş arar ve birbirine " Abi yemek yedin mi?" şeklinde sorular yöneltir. Yeterli sayıya ulaşılıp, karar verildiğinde bilgisayar başına geçilir ve işte adres: www.yemeksepeti.com!

Bu orjinal fikri hayata geçiren ve popüler hale getirenlere burdan teşekkürlerimi sunuyorum. "Müşteri sana gelmiyorsa, sen ona git" şeklinde bir hareketle 8 farklı şehir (Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli) ve K.K.T.C'de yüzlerce restoranı ayağınıza kadar getiriyorlar. Üstelik ücretsiz! Bulunduğunuz şehir ve semte göre siparişinizi on-line olarak veriyorsunuz ve kapınızda ödeme yapıyorsunuz. Bu sayede kredi kartını internette kullanmayı riskli bulan tüketiciler de çekinmeden yararlanabiliyorlar.
İnternetin hemen her evde mevcut olduğu şu dönemde, bu kanalın etkin bir şekilde nasıl kullanılacağının kusursuz bir örneği. Kimse sipariş vermek için telefon numaralarını hatırlamak zorunda değil, ayrıca interneti ve siteyi kullanmanın herhangi bir marjinal maliyeti olmadığı için; bu, hemen her dönem kontör sıkıntısı çeken öğrenciler için bulunmaz bir nimet.
Müşteri gözünden çeşitlilik, kolay ulaşılabilirlik güvenilirlik, rahatlık ve yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan bu site ayrıca üye işletmelerinde "network"lerini genişletmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca siteye girenlerin, bir de şurayı deneyelim şeklinde hareketleri de üye işletmelerin farkedilebilirliklerini ister istemez arttırıyor.
Ayrıca sadece yemeksepeti'nde yapılan özel promosyonlar, sipariş belli bir limite ulaştığında gönderilen hediye DVD olayı da gayet hoş.
Üye işletmeleri, müşterilere bir adım daha yaklaştıran bu paket servis portalının bende etkisi biraz farklı. Yemeksepeti bende hep, "Siparişi kim almaya gidecek?(okul kapısının önü)" sorusunun cevabı olan yazı-tura'da kaybetme stresi olarak kalacak..

Hiç yorum yok: